Ricotta-espressomousse

23 Jan

Op Twitter en Facebook volg ik ook van alles wat met Italië en Italiaans eten te maken heeft en daar zag ik dit recept voorbij komen. Echt een lekker dessert met koffiesmaak!

Ricotta-espressomousse2

Ingrediënten:

  • ½ kopje koude espresso (naar smaak)
  • 1 theelepeltje vanille (5 ml)
  • 1 eetlepel amarettolikeur (15 ml)
  • 85 gr suiker
  • 400 gr ricotta
  • ¼l slagroom
  • 4 eiwitten
  • Chocoladesprinkles als decoratie

Bereiding:

Meng de espresso met de amaretto en de vanille in een kommetje en zet dit apart. Pak een grote kom en roer de ricotta, de suiker en de helft van de slagroom door elkaar tot er een glad mengsel ontstaat.  Klop in een ander kommetje de eiwitten stijf. Voeg de geklopte eiwitten beetje bij beetje aan het ricottamengsel toe en doe vervolgens hetzelfde met het espressomengsel. Maak het mengsel van de eiwitten, ricotta en espresso zo glad en luchtig mogelijk en verdeel het gelijkmatig over 4 glaasjes of kopjes. Klop de rest van de slagroom stijf, verdeel het over de kopjes en gooi er als finishing touch een beetje chocoladesprinkles overheen.

Bron: De smaak van Italië.

Advertenties

2 Reacties to “Ricotta-espressomousse”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ricotta-espressomousse | La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen | Scoop.it - januari 24, 2013

    […] Op Twitter en Facebook volg ik ook van alles wat met Italië en Italiaans eten te maken heeft en daar zag ik dit recept voorbij komen. Echt een lekker dessert met koffiesmaak!  […]

  2. Ricotta-espressomousse « goodthingsfromitaly - januari 24, 2013

    […] See on kookgekwilma.wordpress.com […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: