Saltimbocca alla Romana

15 Jan

Dit is een echte klassieker onder de Italiaanse vleesgerechten.

Saltimbocca1

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 8 kleine, dun gesneden kalfsschnitzels à 75 gram
  • 8 plakjes coppa di Parma of Parmaham
  • 16 salieblaadjes
  • bloem
  • 50 gr boter
  • zout
  • versgemalen peper
  • 200 ml droge witte wijn

Beklop de schnitzels tot ze heel dun. Leg op elke schnitzel 1 plakje ham en 2 salieblaadjes, klap de schnitzels dubbel en steek ze vast met cocktailprikkers.

Saltimbocca2 Saltimbocca3

Wentel ze door wat bloem en schud het teveel af.

Saltimbocca4

Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de schnitzels hierin op hoog vuur aan beide kanten circa 2 minuten. Bestrooi ze met wat zout en peper en sprenkel er wat wijn over. Laat de wijn inkoken en schep de schnitzels direct op een voorverwarmd bord. Blus de jus in de pan af met de resterende wijn, zeef de jus en schenk hem over de schnitzels.

Bron: Italië, cultuur en keuken.

Advertenties

4 Reacties to “Saltimbocca alla Romana”

  1. OnaPona januari 15, 2013 bij 8:41 pm #

    overheerlijk ! ook al gemaakt en heeel goed bevallen !

    • kookgekwilma januari 15, 2013 bij 8:42 pm #

      En niet al te ingewikkeld hè? 😉

      • OnaPona januari 15, 2013 bij 8:42 pm #

        nee, heerlijk simpel, daar houd ik van !

      • kookgekwilma januari 15, 2013 bij 8:43 pm #

        Ik ook!!! En de Italiaanse keuken is toevallig zo: Simpel, maar lekker!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: