Patate arraganate

11 Jan

Wij zijn niet van die aardappel eters hier in huis. Toch hebben wij het deze week twee maal gegeten. Niet op z’n Hollands gekookt, maar met de schil er nog om, verwerkt in een ovenschotel. En beide keren was het erg lekker. Ook dit recept is weer afkomstig uit “Twee gulzige Italianen”. Ik zou bijna elke dag wel iets uit dat boek kunnen maken en hier publiceren. Voor deze aardappelschotel heb ik eigenlijk een te kleine ovenschaal gebruikt. De hoeveelheid ingrediënten kon er ternauwernood in, dus de volgende keer ga ik een ruimere schaal gebruiken.

Patate2

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 7 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 500 gr aardappelen, in dunne plakken
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • een flinke handvol basilicum, grof gescheurd
  • 300 gr rode uien, in dunne ringen
  • 400 gr cherrytomaatjes, doormidden gesneden en zaadjes verwijderd
  • 1 eetlepel witte wijn

Verhit de oven tot 180̊ C/gasstand 3.

Giet 3 eetlepels olie in een ovenschaal of braadslee. Schik een laag aardappelschijfjes dakpansgewijs op de bodem, strooi er wat oregano over, kruid met zout en peper en strooi hier en daar een basilicumblaadje. Leg er een laag ui op met daarop pakjes tomaten en sprenkel er weer wat olijfolie over. Herhaal deze lagen tot alle ingrediënten zijn gebruikt en besprenkel ze met de overgebleven olie en witte wijn.

Patate1

Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem 45 minuten in de oven. Haal de folie eraf en haal de aardappelen met een vork los van de bodem. Bak alles nog 15-20 minuten tot de aardappelen gaar zijn. Dien ze direct op.

Bron: Twee gulzige Italianen van Antonio Carluccio en Gennaro Contaldo.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: