Pollo con carciofini, cipolle, patate e rosemarino

6 Jan

Vorige week heb ik weer een nieuw kookboek gekocht en wel “Twee gulzige Italianen” van Antiono Carluccio en Gennaro Contaldo. Van Carluccio had ik al ”Eerlijk Italiaans” en daar heb ik al aardig wat uit gemaakt en ook hier geplaatst. In het nieuwe boek staan ook heerlijke recepten, waarvan onderstaand recept er één is. Ik heb artisjokken uit een potje gebruikt. Het recept is voor 6 personen, wij zijn maar met z’n viertjes, waarvan er één vegetarisch, dus heb ik de ingrediënten voor onszelf een beetje aangepast. Zodra de braadslee (in ons geval de ovenschotel) in de oven staat, komen er heerlijke geuren uit de keuken.

pollo3

Ingrediënten voor 6 personen:

  • ca. 8 miniartisjokken (u kunt een pot artisjokken op water, niet op pekel, gebruiken), voorbereid en in vieren.
  • 1,8 kg goede kwaliteit kip, in stukken
  • 1 grote witte ui, fijngesneden
  • 1 kg nieuwe aardappeltjes, schoongeborsteld en doormidden of in stukken gesneden
  • 2 tl rozemarijnnaaldjes, plu enkele toefjes om te garneren
  • 6 el olijfolie
  • zout en versgemalen zwarte peper

Verhit de oven voor op 200̊ C/gasstand 4.

Doe de stukken kip, de artisjokken, ui een aardappelen in een grote braadslee. Bestrooi alles met rozemarijnnaaldjes, sprenkel de olie erover en strooi er zout en peper naar smaak overheen. Meng het met de handen door elkaar tot alles een vettig laagje heeft.

Pollo

Zet de braadslee 30 minuten in de hete oven. Neem de braadslee eruit, schep alles weer goed door elkaar (deze keer met een lepel!) en zet hem weer 30 minuten in de oven, waarna de kip en de aardappelen gaar zouden moeten zijn.

Dien het gerecht direct op, gegarneerd met een paar toefjes verse rozemarijn en met een lekkere groene salade erbij.

Bron: Twee gulzige Italianen van Antonio Carluccio en Gennaro Contaldo.

Met dit recept doe ik mee aan het Foodblogevent van januari 2013.

Advertenties

4 Reacties to “Pollo con carciofini, cipolle, patate e rosemarino”

  1. Caroline Brouwer januari 6, 2013 bij 9:26 pm #

    Het ziet er heerlijk uit! Dat boek wil ik wel eens bij je inzien.
    Doet je oven het weer of is het toch een nieuwe geworden?

    • kookgekwilma januari 6, 2013 bij 9:34 pm #

      Je bent welkom hoor Caroline. Ik gebruik ‘m gewoon en dat gaat goed. Misschien eerdaags nog eens koekjes bakken en kijken hoe dat gaat……..

  2. Levine januari 7, 2013 bij 9:59 pm #

    Is dit nou niet een mooi gerecht om mee te doen met het foodblogevent januari? Of heb je nog iets anders in petto?
    http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/2013/01/foodblogevent-januari-2013.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: