Girandole saporite con verdure (Hartige koekjes)

23 Dec

Laatst pakte ik weer eens wat kooktijdschriften en daarin kwam ik recepten tegen, die ik graag wil maken. Deze koekjes zijn daar een voorbeeld van. De combinatie van wortel, rode ui, knolselderij, ricotta en parmezaan is heel verrassend. Deze koekjes zijn door het gistdeeg niet hard, maar zacht en luchtig. Ik heb de groenten in de foodprocessor klein gehakt, dus precies goed voor de deze vulling.

IMG_2643

Ingrediënten:

Deeg:

  • 500 gr bloem
  • 75 gr boter
  • 1 zakje gist (7 gr)
  • 10 gr suiker
  • 1 ei
  • zout
  • 150 ml water

Vulling:

  • 250 gr ricotta
  • 100 gr wortel
  • 100 gr knolselderij
  • 50 gr rode ui
  • 1 eiwit
  • geraspte parmezaan
  • bloem
  • extravergine olijfolie

Kneed de bloem, de boter, de suiker, het ei, wat zout en de gist (opgelost in het water) tot een homogeen deeg. Rol het deeg op een stuk bakpapier uit tot een dikte van ca. 5 mm. Laat het deeg afgedekt rijzen. Snijd in de tussentijd de groenten in blokjes en fruit ze enkele minuten op hoog vuur in een beetje olijfolie. Roer de groenten, het eiwit, zout, peper, 1 flinke el parmezaan en 1 el bloem door de ricotta. Verdeel de ricotta over het gerezen deeg en rol het deeg op met behulp van het bakpapier. Wikkel de rol in het bakpapier en leg de rol in de koelkast om te harden. Snijd de rol in plakken en leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Kwast de plakken in met water en laat ze ca. 45 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 180̊ C en bak de koekjes in ca. 20 minuten.

Bron: La Cucina Italiana Brood Special

Advertenties

2 Reacties to “Girandole saporite con verdure (Hartige koekjes)”

  1. Nell Nijssen december 23, 2012 bij 7:51 pm #

    Origineel hartig koekje! Om te bewaren dit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: