Varkenshaas met pancetta

3 Dec

Ook dit gerecht kan van tevoren (oven)klaar gemaakt worden. In het verleden had ik nog wel eens moeite met het braden van varkenshaas. Het werd snel te droog en dan is het niet zo lekker meer. Twee jaar geleden lagen wij met z’n drietjes met griep met de kerst, alleen onze oudste dochter mankeerde niets. Zij heeft toen voor ons een kerstdiner verzorgt en had bij de Albert Heijn een kant en klare schotel van varkenshaas met pancetta gehaald. Deze hoefde alleen maar in de oven. Het was toen zo lekker mals en nog rose van binnen, dat ik later zelf ook de varkenshaas zo ben gaan bereiden. Wij zijn niet zulke grote vleeseters, dus één flinke varkenshaas is voor ons genoeg.

IMG_2571

Ingrediënten voor 2-3 personen:

  • 1 flinke varkenshaas
  • 1 pakje pancette (Fioretti)
  • peper en zout naar smaak
  • rozemarijn, fijngesneden naar smaak

Verwarm de oven voor op 200̊ C. Vet een ruime ovenschaal in. Leg de plakjes pancetta op een (brood)plank dakpansgewijs in twee rijen naast elkaar. De lengte moet enigszins overeen komen met de lengte van de varkenshaas. Bestrooi de varkenshaas met peper, zout en rozemarijn en leg deze op de plakjes pancetta. Vouw de plakjes pancetta over de varkenshaas heen, zodat deze “ingepakt” is. Leg de ingepakte varkenshaas in de ingevette ovenschaal. Zet de ovenschotel 15-20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Haal het vlees uit de schaal en lag het op een bord, dek het af met aluminiumfolie en laat het 15 minuten rusten. Snijd het vlees in plakjes en serveer het op een mooi bord.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: