Aardappelgratin

2 Dec

Deze aardappelschotel is vrij eenvoudig, maar heel smakelijk en kan heel goed van tevoren gemaakt worden.

IMG_2570

Ingrediënten voor 4-6 personen:

  • 1 kg vastkokende aardappels
  • 3 eieren, losgeklopt
  • melk
  • peper en zout
  • knoflookpoeder
  • geraspte kaas
  • peterselie of bieslook, klein gesneden

Verwarm de oven voor op 200̊ C. Schil de aardappels en spoel ze af met koud water. Snijd ze in dunne plakjes (ik doe dat zelf met de kaasschaaf). Vet een ovenschaal in en bestrooi met knoflookpoeder. Leg een laagje aardappelschijfjes in de schaal en bestrooi ze met wat peper en zout. Herhaal dit tot de aardappels op zijn. Giet er zoveel melk op, dat de aardappels net niet onder staan. Giet de losgeklopte eieren er overheen en ga hier en daar met een vork tussen de aardappels, zodat het ei ook tussen de aardappels komt. Bestrooi naar smaak met geraspte kaas. Strooi hier overheen wat peterselie of bieslook. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 60 minuten. Verwijder de aluminiumfolie en laat de schaal nog 30 minuten in de oven staan om een mooi bruin korstje te krijgen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: