Muffins met ricotta en olijven

30 Nov

Dit recept kwam ik een paar jaar geleden tegen in een extra bijlage van Libelle: het Italië Kookboek. Een leuke variant op zoete muffins. Ik heb twee muffin platen, één met 24 kleinere holtes en één met 12 holtes van het gewone formaat. Voor deze kleine muffins dus is die met 24 kleine holtes dus erg geschikt. Het is een lekker hartig hapje voor bij de borrel of buffet.

IMG_2557

Ingrediënten voor 24 stuks:

  • 275 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 2 tl bakpoeder
  • zout
  • 5-6 el melk
  • 125 gr ricotta of volle kwark
  • 100 gr gesmolten boter
  • 1 ei, losgeklopt
  • 100 gr zwarte olijven zonder pit, fijngesneden
  • 1 el fijngesneden kruiden (tijm en oregano)

Meng het bakmeel met bakpoeder en zout in een kom. Maak in het midden in kuiltje en doe hierin de melk, ricotta, boter en het ei. Meng alles goed en roer ook de olijven en de kruiden erdoor. Schep het deeg in de holtes van de muffinfvorm, de holtes moeten voor 2/3 gevuld zijn. Bak de muffins in 15-20 minuten gaar en lichtbruin in het midden van een voorverwarmde oven op 200̊ C. Laat de muffins iets afkoelen en serveer ze lauwwarm of op kamertemperatuur.

Bron: Libelle Italie Kookboek

Advertenties

4 Reacties to “Muffins met ricotta en olijven”

  1. Caroline Brouwer november 30, 2012 bij 12:40 pm #

    Inderdaad een lekker borrelhapje. Ik heb hier ook nog 2 tijdschriften met Italiaanse recepten voor je liggen.

  2. nevaro december 18, 2012 bij 5:49 pm #

    Reblogged this on Minesiso and commented:
    Leuk idee gevonden!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ideeën voor kerst: buffet/borrelhapjes « kookgek wilma - december 13, 2012

    […] Midden: Muffins met ricotta en olijven […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: