Panna cotta

12 Nov

Weer een dessert wat geschikt is voor de feestdagen, want het moet een dag van tevoren gemaakt worden. Het staat vaak op de menukaart bij de diverse Italiaanse restaurants, maar ik had het nog nooit gegeten, omdat ik bang was dat het erg machtig zou zijn. Gelukkig was dat niet zo. In plaats van verse aardbeien heb ik aardbeien uit de diepvries gebruikt. Na het ontdooien zijn ze net zo te verwerken als verse aardbeien.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 vanillestokje
  • 500 ml slagroom
  • 60 gr suiker
  • 4 blaadjes gelatine

Voor de aardbeiensaus:

  • 500 gr aardbeien
  • 3 el poedersuiker

Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Breng de slagroom met het vanillestokje en merg aan de kook en voeg de suiker toe. Laat het 15 minuten sudderen. Week de gelatine 10 minuten in koud water. Giet het hete roommengsel door een fijne zeef in een kom en los de uitgeknepen gelatine erin op. Spoel vier kleine soufflévormpjes af met koud water en vul ze met de crème. Laat ze een nacht afgedekt opstijven in de koelkast.

Haal de kroontjes van de aardbeien en leg enkele vruchten opzij voor de garnering. Verwarm de rest van aardbeien met de poedersuiker. Wrijf het mengsel door een zeef in een kom en laat het afkoelen. Stort de Panna cotta op borden, schenk de aardbeiensaus erbij en garneer met de hele aardbeien.

Bron: Italië, Cultuur en Keuken.

Advertenties

2 Reacties to “Panna cotta”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ideeën voor kerst: Desserts « kookgek wilma - december 9, 2012

    […] Linksonder: Panna Cotta […]

  2. Kerst: Top 5 zwangerproof desserts « AugurkenMetSlagroom - december 23, 2012

    […] Panna cotta […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: