Crostini con funghi

26 Okt

Echt een herfstgerecht. Kastanjechampignons en diverse soorten paddenstoelen zijn nu volop te koop. Ze hebben net iets meer smaak dan gewone champignons. Het kan natuurlijk ook met gewone champignons gemaakt worden. Niet moeilijk, wel erg lekker.

  • Boerenbrood of ciabatta of stokbrood
  • Olijfolie
  • Kastanjechampignons of bospaddenstoelen
  • Knoflook
  • Verse peterselie
  • Klein pepertje (optioneel)
  • Peper en zout
  • balsamico

Verwarm de oven voor op 180 ̊ C. Snijd het brood in dunne plakken en besprenkel ze aan beide kanten met olijfolie. Rooster ze knapperig in de oven.

Veeg ondertussen de kastanjechampignons of paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes. Pel de knoflook en snijd deze grof. Doe flink wat olijfolie in een koekenpan en voeg, zodra de olie heet is, de champignons/paddenstoelen toe. Bak ze goed bruin. Bak eventueel een pepertje mee. Voeg daarna de knoflook toe en bak deze even mee. Breng op smaak met peper, zout, balsamico en peterselie.

Haal de sneetjes geroosterd brood uit de oven en leg ze op een schaal. Verdeel hier het champignon/paddenstoelen mengsel over en serveer direct!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: