Bavarese con Amaretti

23 Okt

De komende tijd ga ik proberen om hier wat recepten te plaatsen die geschikt zijn voor de feestdagen. Daarbij kijk ik naar recepten die van tevoren gemaakt kunnen worden en niet op het laatste moment. Er is niets zo vervelend dan dat je uren in de keuken staat, terwijl je gasten gezellig in de kamer zitten. Dit is weer een heerlijk dessert. Het kost wel even wat tijd om het te maken, maar dat kan ’s morgens of de avond ervoor. Het opdienen is zo gedaan.

Ingrediënten voor 4-6 personen:

  • 1/2 liter melk
  • 1/2 vanilliestokje, gespleten
  • 2 eidooiers
  • 100 gr. suiker
  • 8 blaadjes gelatine, geweekt in water
  • 1/4 l slagroom
  • 100 gr. verkruimelde  Amaretti (amandelkoekjes)
  • 1 dl Amaretto di Saronno

Breng de melk met het vanillestokje aan de kook. Haal van het vuur en laat het nog 20 minuten staan onder een deksel. Klop de eidooiers met de suiker op. Verhit de melk opnieuw. Verwijder het vanillestokje en giet het hete mengsel van het vuur af bij het eidooiermengsel onder voortdurend roeren. Zet het terug op het vuur en verhit het geheel, maar blijf roeren. Laat het mengsel indikken, maar pas op, het mag niet koken! Haal het van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en doe ze bij de massa. Doe, zodra de gelatine opgelost is, de massa door een zeef in een ronde kom, die in een schaal met ijskoud water is geplaatst. Klop de slagroom bijna stijf. Spatel, zodra de massa dikker begint te worden, de geslagen room er voorzichtig door, gevolgd door de amaretti koekjes en de Amaretto. Giet het geheel in een bevochtigde kom of in kleine vormen en laat het in de koeling minstens 4 uur opstijven. Om de pudding te ‘lossen’ doop je hem heel even in een heetwaterbad en keert hem om op een koud bord. Garneer met amarettikoekjes.

Bron: de Smaak van Italia van de Hema.

Advertenties

7 Reacties to “Bavarese con Amaretti”

  1. maaikyzicook oktober 23, 2012 bij 7:29 pm #

    Yummy! Dat ziet er heel lekker uit! 🙂

  2. carlolinebrouwer oktober 23, 2012 bij 8:11 pm #

    Dit is ook wel wat voor mij, Wilma. Ik ken het niet.

    • kookgekwilma oktober 23, 2012 bij 8:13 pm #

      Is heerlijk Caroline! Ik heb het al vaker gemaakt, maar ja, toen had ik dit blog nog niet, dus geen foto’s! 😉

  3. krektfriez oktober 29, 2012 bij 9:47 pm #

    Ziet er heerlijk uit!
    En met de kerst kun je niet vroeg genoeg beginnen 🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ideeën voor kerst: Desserts « kookgek wilma - december 9, 2012

    […] Linksboven: Bavarese […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: