Zabaglione met rood fruit

21 Okt

De Glazen Vork plaatste vorig jaar dit recept op hun blog. Ik had nog niet zoveel ervaring met de bereidingswijze “au bain marie”, maar het lukte! Het fijne van dit recept is, dat je het ruimschoots van tevoren kunt bereiden, dus geen stress tijdens het diner. Ik heb er alleen fruit bovenop gedaan (dus niet tussen twee laagjes) en dat kan vlak voor het serveren. Het recept is voor 10 personen, maar dat was volgens Simone van de Glazen Vork erg ruim. Ik heb de helft van de aangegeven hoeveelheden gebruikt voor 6 personen en dat was precies genoeg. Het is een heerlijk luchtig dessert en een prima afsluiting van een lekker etentje!

  • 10 eierdooiers
  • 160 gr. suiker
  • 160 ml droge of zoete Marsala wijn
  • 500 ml slagroom
  • 200 gr. bosvruchten

Klop de eierdooiers en het suiker, au bain marie, in ongeveer 3 minuten totdat het lichtgeel en schuimig ziet. Giet vervolgens geleidelijk de Marsala wijn erbij terwijl je blijft kloppen. Blijf kloppen (ongeveer 10 tot 15 minuten) totdat de eieren ongeveer 3 keer in volume zijn toegenomen en een temperatuur van 60̊ C hebben bereikt (gebruik hiervoor een thermometer). De eieren zullen in eerste instantie opschuimen, maar daarna enigszins stijf en luchtig worden. Stop niet met kloppen en zorg ervoor dat de eieren gelijkmatig gekookt worden (tip: als de eieren korrelig beginnen te worden haal je de kom voor een paar seconden weg boven het water terwijl je blijft kloppen).
Als je klaar bent met kloppen dan haal je de kom van het vuur en zet je de mix in de koelkast. Als de mix is afgekoeld vouw je de slagroom (geslagen tot stijve pieken) voorzichtig met een rubberen spatel door de mix.
Gebruik voor het serveren een mooi ruim glas. Doe een schep Zabaglione in het glas, daarbovenop wat verse bosvruchten, vervolgens weer een schep zabaglione. Maak het gerecht af door nog wat bosvruchten toe te voegen, met eventueel een blaadje munt als decoratie.

Bron: de Glazen Vork.

Advertenties

3 Reacties to “Zabaglione met rood fruit”

  1. junglefrog oktober 22, 2012 bij 6:26 pm #

    He leuk dat je het gemaakt hebt Wilma! Is lekker he!

    • kookgekwilma oktober 22, 2012 bij 6:28 pm #

      Ja Simone, ik had het al vaker gemaakt, maar dat was voor m’n blogtijd. Is heerlijk en makkelijk vooraf te maken! 🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ideeën voor kerst: Desserts « kookgek wilma - december 9, 2012

    […] Rechtsboven: Zabaglione met rood fruit […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: