Witlof met peer en blauwaderkaas

19 Okt

Het oktober nummer van de Allerhande (van Albert Heijn) staat vol met lekkere herfstrecepten. Eén daarvan is dit recept. Wij hebben het met veel plezier gegeten. De combinatie van de zoete peer en de gekarameliseerde witlof met het hartige van de blauwaderkaas en walnoten is verrassend lekker.

Voor 4 personen:

  • 4 stronken witlof
  • 50 gr. boter
  • 3 el rietsuiker
  • 2 doyenné du comice peren, geschild
  • 200 gr. Hollandse blauwaderkaas, in blokjes
  • 100 gr. walnoten, grof gehakt
  • ovenschaal (20x30cm)

Verwarm de oven voor op 180° C. Snijd de onderkant van de stronken witlof en halveer in de lengte. Verwijder de harde kern. Verhit de boter in een koekenpan en bak de witlof 4 min. Keer regelmatig. Voeg de suiker toe en bak nog 3 min. Leg het witlof in de ovenschaal.

Snijd de peren in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in partjes en leg ze tussen het witlof in de schaal. Verdeel de kaas en de walnoten erover en bak ca. 25 minuten in de oven. Lekker met gebakken aardappelen.

Bron: Allerhande 10-2012

Advertenties

4 Reacties to “Witlof met peer en blauwaderkaas”

  1. Joyce Sman-Breumelhof oktober 19, 2012 bij 9:27 am #

    Dit ga ik zeker maken in mijn herfstvakantie. Ik ben dol op witlof uit de oven!

  2. Mariëtte oktober 19, 2012 bij 11:33 am #

    Zou je dit ook in die kleine ovenpannetjes kunnen maken denk je? Er komen morgen vrienden eten en dit lijkt me heerlijk!
    Groetjes van mariëtte

    • kookgekwilma oktober 19, 2012 bij 11:35 am #

      Hoi Mariëtte,

      Daar dacht ik na het eten ook aan. Ik denk dat het heel goed kan, dus gewoon doen! Succes!

      Groetjes, Wilma.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: