Minestra di frittata

5 Okt

Als wij met vakantie gaan naar Italië overnachten wij zowel heen als terug in het Beierse Enkering bij Hotel Gasthof Heckl. In de loop der jaren hebben wij een vriendschappelijke band opgebouwd met deze familie. Hubert Heckl spreekt een aardig woordje Nederlands, dus praten we ook over de gerechten (hij weet van mijn hobby) die daar op de menukaart staan. Afgelopen keer stond er Pfannenkuchensuppe op de kaart en die vonden wij erg lekker. Natuurlijk heb ik met Hubert over de ingrediënten gesproken en verteld dat ik de soep thuis ook wilde maken. Toevallig kwam het recept deze week via internet voorbij met daarin ook de hoeveelheden van de ingrediënten vermeld. Alleen komt het recept uit La Cucina Italiana, dus kan ik het geen Pfannenkuchensuppe noemen, maar het is wel precies hetzelfde. Je kan alles van tevoren klaarmaken, dus zeer geschikt voor een etentje.  En het is ook zeer smakelijk!!

Voor 4 personen

  • 1 l vleesbouillon
  • 250 ml melk
  • 100 g bloem
  • 40 g boter
  • 2 eieren
  • peterselie
  • bieslook
  • zout

Meng de bloem met de melk en voeg de eieren, 1 el fijngehakte peterselie en zout toe. Verhit de boter in een koekenpan (22 cm Ø). Schenk ¼ van het mengsel in de pan en bak een crêpe in ca. 2 minuten. Draai hem om zodra hij wat kleur krijgt. Maak op deze manier nog 3 crêpes. Laat ze afkoelen, rol ze op en snijd ze in dunne repen. Verdeel de repen over de diepe borden. Warm de bouillon op en schenk hem over de crêperepen in de borden. Breng op smaak met gesnipperde bieslook.

Bron: La Cucina Italiana oktober 2009

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: