Uova Tonnate

29 Sep

Gisteravond had onze oudste dochter bezoek uitgenodigd en mij verzocht iets lekkers te maken. In overleg besloten we dat het een pizza-avond zou worden. Ik wilde niet direct met pizza’s starten na binnenkomst, maar met een Antipasti. In het boek Eerlijk Italiaans van Antonio Carluccio had ik deze gevulde eieren gezien en dit leek mij een mooie gelegenheid om ze te maken. De mayonaise heb ik in de blender gemaakt en dat ging prima. De eieren vielen goed in de smaak, evenals de pizza’s en het dessert!

Voor 4-6 personen:

  • 6 grote eieren
  • 150 gr. tonijn op olie uit blik, uitgelekt en fijngehakt
  • 12 grote kappertjes, uitgelekt en fijngehakt
  • 1 augurk (naar wens), in dunne plakjes

Mayonaise:

  • 2 middelgrote eidooiers
  • zout en peper
  • 1 tl. Franse mosterd
  • 1 dl olijfolie (geen extra vergine)
  • sap van 1/2 citroen

Leg de eieren in een steelpan met koud water, breng ze aan de kook en laat ze 15 minuten zachtjes koken. Giet ze af en laat ze afkoelen.

Klop voor de mayonaise de eidooiers met een snufje zout en de mosterd in een kom tot het mengsel romig is. Voeg al kloppend eerst druppel voor druppel de olie toe tot hij in het dooiermengsel is opgenomen. Doe de olie er dan steeds roerend heel geleidelijk bij tot de mayonaise gebonden en alle olie gebruikt is. Roer nu het citroensap erdoor. Breng de mayonaise op smaak met peper en zout en zet hem tot gebruik afgedekt opzij.

Pel de eieren onder de stromende koude kraan (dat gaat gemakkelijker) en snijd ze doormidden. Haal de eidooiers eruit, doe ze in een kom en prak ze met een vork fijn. Meng er de tonijn, kappertjes (bewaar er een paar voor de garnering) en zoveel mayonaise door dat je balletjes van de massa kunt vormen ter grootte van de oorspronkelijke dooiers. Leg ze in de holletjes van de halve eiwitten.

Zet de eieren op een amuselepel, bedek ze met wat mayonaise en dien ze op gegarneerd met de plakjes augurk en de gehakte kappertjes.

Bron: Eerlijk Italiaans van Antonio Carluccio.

NB: Als je geen zin of tijd hebt om de mayonaise te maken, gebruik dan een goeie kant en klare mayonaise.

Advertenties

3 Reacties to “Uova Tonnate”

  1. OnaPona oktober 2, 2012 bij 11:22 am #

    klinkt lekker en ziet er zelfs nog beter uit !! ik ga het ook eens proberen te maken !

    • kookgekwilma oktober 2, 2012 bij 11:28 am #

      Dank je. Is weer eens iets anders dan de gebruikelijke gevulde eieren. Hier viel het goed in de smaak! šŸ™‚

Trackbacks/Pingbacks

  1. IdeeĆ«n voor kerst: buffet/borrelhapjes « kookgek wilma - december 13, 2012

    […] Rechtsboven: Uova Tonnate […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: