Toen ik zo’n 3 jaar geleden de Zilveren Lepel kocht, heb ik er dit gerecht uit gemaakt. Helaas kon ik toen geen fontina vinden, maar er werd mij geadviseerd om raclette kaas te gebruiken. Dit is net als fontina een smeltkaas. Dit keer heb ik wel fontina gebruikt, dus het recept geheel volgens de beschrijving in de Zilveren Lepel gemaakt. Het was erg lekker!
Ingrediënten voor 4 personen:
- ongeveer 1,5 liter groentebouillon
- 40 gr. boter
- 1 ui, in dunne plakjes
- 350 gr. risottorijst
- 50 gr. fontina, in blokjes
- 50 gr. emmentaler, in blokjes
- 50 gr. gorgonzola, in blokjes
- 50 gr. parmezaan, vers geraspt
Breng de bouillon aan de kook. Smelt intussen in een andere pan 25 gr. boter, doe er de ui bij en fruit hem 5 minuten op laag vuur; roer af en toe. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels glimmen en met boter bedekt zijn. De er een soeplepel bouillon bij en roer tot het vocht is opgenomen. Ga op die manier soeplepel na soeplepel door en blijf roeren tot de rijst beetgaar is geworden. Dat duurt 18-20 minuten. Wacht tot ongeveer 5 minuten voor het einde van de kooktijd en roer er de vier soorten kaas door. Als de rijst beetgaar is geworden en alle kaas gesmolten is, haal je de pan van het vuur, roer je er de rest van de boter door en dien je de risotto op.
Bron: De Zilveren Lepel.
Geef een reactie