Appelcrumble in een pannetje

25 sep

Even een simpel, maar lekker nagerecht.

Voor 4 personen:

  • 500 gr. friszoete appels
  • 60 gr. suiker
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 80 gr. bloem, gezeefd
  • 40 gr. roomboter

Verwarm de oven voor op 200° C.

Schil de appels en snijd ze in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Meng de appel met 20 gram suiker en de kaneel. Verdeel het appelmengsel over 4 ovenpannetjes.

Kneed met koude vingertoppen snel een kruimelig deeg van de bloem, de roomboter en de resterende suiker. Strooi de kruimels over de appelpannetjes.

Bak de appelcrumbles in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Serveer de appelcrumbles warm of op kamertempreatuur. Lekker met cremefraiche of vanilleroomijs.

TIP: Voeg aan het kruimeldeeg fijngehakte noten toe.

Bron: Ovenpannetjes van Xenos.

Advertentie

4 Reacties naar “Appelcrumble in een pannetje”

  1. carlolinebrouwer september 25, 2012 bij 9:15 am #

    Ik zie net je tip onderin, maar idd grog gehakte pecannoten door je crumble maakt het extra lekker! Altijd lekker zo’n crumble!

  2. kookgekwilma september 25, 2012 bij 9:44 am #

    Deze tip stond in het boekje. Maar het was weer erg lekker en zo makkelijk en snel te maken. 🙂

  3. Colinda september 25, 2012 bij 10:20 pm #

    Waaa Wilma, dit maak ik ook altijd! Erg makkelijk en lekker. Ik doe er altijd geroosterde amandelen overheen. Grappig

  4. kookgekwilma september 25, 2012 bij 10:21 pm #

    Lekker hoeft ook niet altijd moeilijk te zijn! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: