Even een simpel, maar lekker nagerecht.
Voor 4 personen:
- 500 gr. friszoete appels
- 60 gr. suiker
- 1 theelepel gemalen kaneel
- 80 gr. bloem, gezeefd
- 40 gr. roomboter
Verwarm de oven voor op 200° C.
Schil de appels en snijd ze in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Meng de appel met 20 gram suiker en de kaneel. Verdeel het appelmengsel over 4 ovenpannetjes.
Kneed met koude vingertoppen snel een kruimelig deeg van de bloem, de roomboter en de resterende suiker. Strooi de kruimels over de appelpannetjes.
Bak de appelcrumbles in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Serveer de appelcrumbles warm of op kamertempreatuur. Lekker met cremefraiche of vanilleroomijs.
TIP: Voeg aan het kruimeldeeg fijngehakte noten toe.
Bron: Ovenpannetjes van Xenos.
Ik zie net je tip onderin, maar idd grog gehakte pecannoten door je crumble maakt het extra lekker! Altijd lekker zo’n crumble!
Deze tip stond in het boekje. Maar het was weer erg lekker en zo makkelijk en snel te maken. 🙂
Waaa Wilma, dit maak ik ook altijd! Erg makkelijk en lekker. Ik doe er altijd geroosterde amandelen overheen. Grappig
Lekker hoeft ook niet altijd moeilijk te zijn! 🙂