Vitello Tonnato

24 Sep

Dit is één van mijn favoriete Antipasti gerechten. Tijdens het koken van de kalfsmuis wordt er geen zout toegevoegd. Ik was bang dat het erg flauw zou zijn, maar door het zout en de ansjovisfilets in de tonijnmayonaise komt het gerecht geheel op smaak. In plaats van kalfsmuis kun je natuurlijk ook kiezen voor kant en klare kalfsfricandeau, kip of kalkoenfilet. Deze hoef je dan niet te koken.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400-500 gram dun gesneden achtermuis (kalfsvlees) of kalfsfricandeau, kip/kalkoenfilet.
  • (wortel, ui en bleekselderij)

Voor de tonijnmayonaise:

  • 1 ei
  • sap van een halve citroen
  • ca. 175 cc arachideolie of zonnebloemolie (geen olijfolie)
  • zout

De ingrediënten om toe te voegen aan de mayonaise:

  • een blikje tonijn (in olie)
  • 4 ansjovisfilets
  • 1 flinke eetlepel kappertjes

Bereiding:

De achtermuis koken met een stuk wortel, een ui en een stengel bleekselderij gedurende 1 uur. Maak de mayonaise in een keukenmachine of blender. Doe het ei, het citroensap en wat zout in de machine en meng het op de hoogste stand. Voeg terwijl, de machine draait, de olie beetje bij beetje toe tot er een consistente massa is ontstaan. Voeg vervolgens de tonijn, ansjovisfilets en kappertjes toe en maal dit alles fijn. Laat het vlees afkoelen en snijd het in dunne plakjes. Leg deze op een mooi bord. Schenk er de tonijnmayonaise overheen en zet het een paar uur in de koelkast. Garneer het met wat kappertjes en serveer. Buon Appetito!

Advertenties

9 Reacties to “Vitello Tonnato”

  1. Joyce september 24, 2012 bij 8:36 am #

    Ik heb hem gelijk uit geprint.
    Misschien dat ik hem van het weekend ga maken??

  2. I am Cooking with Love september 24, 2012 bij 9:01 am #

    Heerlijk, ook zo’n receptje wat al lang op m’n ‘To Make’-lijstje staat! 😉

    • kookgekwilma september 24, 2012 bij 9:35 am #

      Bovenaan zetten dan maar! 😉

      • I am Cooking with Love september 24, 2012 bij 9:42 am #

        🙂

  3. Italiaans koken met Antoinette september 24, 2012 bij 10:02 am #

    Lekker!

  4. geurvanmaillard september 24, 2012 bij 12:36 pm #

    Uit ervaring geleerd: alle ingredienten voor deze mayo op kamertemperatuur. Anders krijg je een soort yoghurt en wil het niet opstijven bij het mixen …

    • kookgekwilma september 24, 2012 bij 3:46 pm #

      Als ik ergens eieren in verwerk, zorg ik er altijd voor dat ze op kamertemperatuur zijn. De anderen ingrediënten waren dat al.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: