Melanzane Ripiene

5 Sep

Dat aubergines veelzijdig zijn, is, denk ik, wel bekend. Vandaag heb ik een recept van gevulde aubergines uitgeprobeerd. Het vruchtvlees heb ik in kleine blokjes gesneden. Het was erg smakelijk, maar de volgende keer doe ik er nog wat versgeraspte Parmezaanse kaas over, want dat miste ik wel.

Voor 4 personen:

  • 4 aubergines
  • 1 ui, kleingesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  •  2 el fijngesneden peterselie
  • 75 gr. zwarte olijven, ontpit en fijngehakt
  • 250 gr. rundergehakt
  • 1 ei
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 rijpe vleestomaten
  • 125 ml olijfolie

Spoel de aubergines af en snijd ze in de lengte doomidden. Lepel het vruchtvlees uit de helften, zodat er ‘bakjes’ met een schil van 1 cm dik overblijven. Verwarm de oven voor op 175 °C. Voeg het uitgelepelde vruchtvlees van de aubergines samen met de ui, knoflook, peterselie en olijven toe aan het gehakt. Maak dit aan met het ei en wat zout en peper. Vul de aubergines hiermee. Schik ze naast elkaar in een ovenschaal. Ontvel de tomaten, snijd ze doormidden en vervolgens in reepjes. Verdeel deze over de gevulde aubergines en schenk de olijfolie er langzaam over uit, zodat hij direct wordt geabsorbeerd. Bak de gevulde aubergines circa 50 minuten in de oven.

Bron: Italië, Cultuur en Keuken.

Advertenties

2 Reacties to “Melanzane Ripiene”

  1. jacqueline lenting september 6, 2012 bij 12:29 am #

    het recept vandie gevulde aubergines klinkt heerlijk. gaan we proberen. je hoort nog hoe ze waren ok? x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: