Tagliata di Manzo

2 Sep

Het boek “Eerlijk Italiaans” van Antonio Carluccio heb ik nog niet zo lang geleden cadeau gekregen, maar ik heb er al een paar keer iets uit gemaakt. Het zijn duidelijke recepten, niet moeilijk, wel erg smakelijk! Het bakken van biefstuk wil hier nog wel eens misgaan. Het gaat snel te hard en dan ligt er een droog stuk vlees op het bord. In dit recept wordt geschreven dat je de olie rustig moet verwarmen en ik denk dat dat de truc is. Ik kook op een keramische plaat, dus moest echt goed opletten dat het niet te snel zou gaan, maar het ging perfect!!! Wij waren met het eten maar met z’n tweetjes, dus heb ik voor ons de hoeveelheden aangepast. We hebben het gegeten met krieltjes (in de schil) met rozemarijn uit de oven en met een lekkere salade.

Voor 4 personen:

  • 4 kogelbiefstukjes à 200 gr. per stuk
  • zout
  • 8 el olijfolie, om te bakken

Saus:

  • royaal extra vergine olijfolie (3 el per biefstuk)
  • 2 el groene peperkorrels
  • 4 takjes rozemarijn, in korte stukjes

Giet zoveel olie in een koekenpan dat de bodem royaal is bedekt en verhit hem rustig. Zout de biefstukken, leg ze in de pan en bak ze 5 minuten aan elke kant tot ze van buiten bruin en in het midden nog rozerood zijn.

Verwarm in een kleine pan op laag vuur de extra vergine olijfolie met de peperkorrels en de rozemarijn.

Snijd de biefstukken voor het opdienen in dunne plakjes. Schik ze op vier verwarmde borden en sprenkel de pittige rozemarijnolie erover. Buon Appetito!

Bron: Eerlijk Italiaans van Antonio Carluccio

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: