Minestrone alla Milanese

28 Aug

Vandaag het recept van Minestrone alla Milanese. Het is een lekkere stevige soep. Je bent wel even bezig met het snijwerk, maar dan heb je ook eer van je werk. Als je geen tijd hebt om de bonen te weken en te koken, kan je deze natuurlijk ook vervangen door een pot witte bonen. En bij gebrek aan lekkere tomaten, kan je ook een blik tomatenstukjes gebruiken. Ik heb er Ciabatta bij gebakken, maar bruin stokbrood kan natuurlijk ook!

Ingrediënten:

  • 250 gr. witte bonen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 125 gr. spekblokjes
  • 2 schoongemaakte en klein gesneden uien
  • 4 geschilde en in blokjes gesneden aardappels
  • 300 gr. in stukjes gesneden tomaten
  • 2 in plakjes gesneden grote wortels
  • 2 in blokjes gesneden courgettes
  • 100 gr diepvries doperwten
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 2½ liter runderbouillon
  • 200 gr. rijst
  • 2 laurierblaadjes
  • mespuntje basilicum
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • Peper en zout
  • 50 gr. geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:

Laat de witte bonen een nacht weken in ruim koud water. Kook de bonen in het weekwater ca. 2 uur tot ze bijna gaar zijn. Laat de bonen uitlekken. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak hier de spekblokjes ca. 3 minuten. Voeg de uien toe en laat deze ca. 3 minuten mee fruiten. Voeg de aardappel, de stukjes tomaat, de wortel, de courgette, de doperwtjes en de knoflook toe. Fruit de groenten al omscheppend ca. 5 minuten. Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook. Voeg de witte bonen, de rijst, de laurierblaadjes, de basilicum en peterselie toe. Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de soep ca. 25 minuten doorkoken. Maak de soep op smaak met wat zout en peper. Serveer de soep met de geraspte kaas er apart bij.

Tip: proef de soep voordat er zout aan toegevoegd wordt, anders kan het misschien te zout worden.

Bron: Soepen voor elk seizoen van Wiebe Andringa

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: