Appeltaart

18 Jul

Wie lust er nou geen appeltaart???? Iedereen toch? Ik vond vroeger de vulling wel lekker, maar die harde, droge korst, daar had ik niets mee. Toen kreeg ik van iemand, die zelf hele lekkere appeltaarten bakt, de tip om voor de korst geen bloem, maar zelfrijzend bakmeel te gebruiken. Hierdoor krijg je een hele lekkere, luchtige korst, die makkelijk weg eet.

Benodigdheden:

een springvorm van ca. 24 cm doorsnee.

Deeg:

  • 300 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 200 gr. harde boter
  • snufje zout
  • 160 gr. witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 losgeklopt ei.

Vulling:

  • 1 à 1,5 kg harde, zure appels (goudreinet),geschild en gesnipperd en gemengd met 1 eetlepel citroensap
  • 40 gr suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 50 gr rozijnen.

Bereiden:

Beboter de springvorm. Zeef bakmeel, basterdsuiker, vanillesuiker en zout in een kom. Snijd de boter tot kleine stukjes door het bakmeel. Voeg ¾ van het ei toe en kneed er met een koele hand vlug een samenhangende deegbal van. Laat het deeg op een koele plaats rusten en maak het appelmengsel klaar. Bedek de bodem en de randen van de springvorm gelijkmatig met het deeg. Houd echter wat deeg achter voor de bovenzijde van de taart. Vul de taart met het appelmengsel. Maar van het achtergebleven deeg deegrolletjes en leg deze in ruitvorm over de vulling. Bestrijk de deegrolletjes met het overgebleven ei. Zet de taart op een rooster op de onderste richel van een voorverwarmde oven (ca. 175 graden C) en bak de taart in 70 à 80 minuten gaar en bruin. Laat de taart in de vorm afkoelen.

TIP:

Kook de gesnipperde appeltjes heel even op in een laagje water en bind het daarna met Custardpoeder.

Advertenties

2 Reacties to “Appeltaart”

  1. Caroline Brouwer juli 18, 2012 bij 10:57 am #

    Zo’n ouderwetse appeltaart blijft altijd lekker!!

  2. kookgekwilma juli 18, 2012 bij 10:59 am #

    Die gaat hier altijd op! (Van andere taarten blijft nog wel eens iets staan….) Lekker met een toefje slagroom Mmmmmm.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: