Peperonata (ingemaakte paprika’s)

11 Jul

Deze antipasti is zeer geschikt voor vegetariërs. De combinatie ui, paprika en tomaat doet het altijd goed. En het kan zowel warm als koud gegeten worden. Het is ook geschikt als bijgerecht.

Ingrediënten:

  • 2 rode, 2 groene en 2 gele paprika’s
  • 500 gr. tomaten
  • 4 el olijfolie
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • zout en peper
  • 1 laurierblad
  • 1 gedroogde peperoncino
  • 3 el balsamicoazijn
  • snufje suiker
  • 1 takje rozemarijn

Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in stukken. Ontvel de tomaten (kruis met een scherp mes de tomaten in en dompel ze enkele seconden onder in kokend water), verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees klein.

Verhit de olie in een grote koekenpan en smoor hierin de uien. Voeg de paprika’s en knoflook toe, strooi er wat zout over en laat alles 5 minuten pruttelen op laag vuur.

Voeg de tomaten, laurier en de verkruimelde peperoncino toe. Breng het mengsel op smaak met de azijn en suiker. Schep de groenten om en laat ze afgedekt 15 minuten pruttelen op zeer laag vuur.Voeg peper naar smaak toe. Schep het kokendhete mengsel in (weck) potten en laat het minstens een nacht staan.

Bron: Italië, Cultuur en Keuken.

Advertenties

6 Reacties to “Peperonata (ingemaakte paprika’s)”

  1. I am Cooking with Love juli 11, 2012 bij 9:23 am #

    Lijkt me echt heel lekker. Ga ik onthouden!!

  2. kookgekwilma juli 11, 2012 bij 9:28 am #

    Is ook lekker en een beetje pittig door de gedroogde peper. 🙂

  3. missfromage juli 11, 2012 bij 10:17 am #

    Prachtig! Staat hoog op mijn verlanglijst.
    Hoe groot zijn de potten die je ervoor nodig hebt? En hoe lang kun je het bewaren?

  4. kookgekwilma juli 11, 2012 bij 5:21 pm #

    Dank je! Dit zijn niet van die hele grote potten, dus twee kleinere of 1 grote zou handig zijn. Ik denk dat je het niet al te lang kan bewaren. Je kan natuurlijk ook de hoeveelheden halveren.

    • missfromage juli 14, 2012 bij 5:01 pm #

      Bedankt! We zijn met z’n tweetjes + een peuter, dus de halveer-tip onthou ik. En ach, anders maak ik er iemand anders blij mee 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: