Crespelle al forno con funghi

8 Jul

Dat de Italiaanse keuken meer te bieden heeft dan alleen pasta’s en pizza’s bewijst dit recept. Er zijn diverse vullingen mogelijk. Deze variant zag ik in het boek ‘Italië, Cultuur en Keuken’, waar ik al meerdere recepten met succes uitgemaakt heb. De gorgonzola heb ik bij de Lidl vandaan en zij hebben de keuze uit ‘Dolce’ en ‘Picante’. Ik heb voor ‘Dolce’ gekozen, zodat de smaak van de gorgonzola niet te overheersend is.

Crespelle al forno con funghi

(voor 8 flensjes)

  • 300 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 50 gram boter
  • 100 gram gekookte ham, in reepjes
  • 2 eetlepels peterselie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 500 gram bechamelsaus
  • 100 gram gorgonzola, verkruimeld

Crespelle (basisrecept)

  • 3 eieren
  • 150 gram bloem
  • 250 ml melk
  • zout
  • 60 gram boter

Klop de eieren met de bloem en de melk tot een dun en glad beslag. Voeg een snufje zout toe en laat het beslag 30 minuten rusten. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en verwarm in de hete pan een beetje boter.  Schep er 1 soep-opscheplepel beslag in en draai de pan rond, zodat het beslag over de hele bodem uitvloeit. Bak het flensje aan beide kanten goudbruin en houd het warm terwijl u op dezelfde manier nog 7 flensjes bakt.

Bechamelsaus:

  • 50 gr. (room)boter
  • 50 gr. bloem
  • ½ liter melk
  • zout en nootmuskaat.

Boter smelten in een pan, bloem erbij, even bakken en goed roeren. Melk toevoegen (in kleine beetjes) en blijven roeren tot er een dikke saus ontstaat. Saus 2 minuten laten doorkoken. Op smaak brengen met zout en nootmuskaat.

Bereiding:

Veeg de paddenstoelen goed schoon en snijd ze in dunne plakjes. Bak de ui glazig in 30 gram boter. Voeg de ham en paddenstoelen toe. Schep ze ca 10 minuten om, tot alle vloeistof verdampt is. Schep de peterselie erdoor en haal de pan van het vuur. Verwarm de oven voor op 225 graden. Vet een ovenschaal in met de resterende boter. Voeg zout en peper toe aan het paddenstoelenmengsel en verdeel dit over de flensjes. Rol ze op en schik ze naast elkaar in de ovenschaal. Schenk de bechamelsaus erover en bestrooi alles met de verkruimelde gorgonzola. Bak de flensjes 15 minuten in de oven.

Bron: Italië, Cultuur en Keuken.

 

Advertenties

Eén reactie to “Crespelle al forno con funghi”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Crespelle al forno con funghi | Maaikyz iCook - juli 16, 2012

    […] Crespelle al forno con funghi! Toen ik dit recept van Wilma voorbij zag komen, dacht ik meteen: dat ga ik maken! En ik had wel weer eens een keer zin in pannenkoeken/flensjes, maar vind het zo zonde om alleen pannenkoeken te eten… Er moet wat bij en niet alleen iets meebakken, nee, een echt gerecht, zoals dit! Perfect dus! […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: