Frittata met courgette en geitenkaas

30 Jun

Onlangs kregen wij twee ovenpannetjes op branders cadeau (te koop bij o.a. Xenos) met dit recept erbij. Ik had de pannetjes wel eens zien staan, maar ach, ik zie zoveel leuks bij de Xenos en dat laat ik toch ook staan. Maar nu lag het anders. Met die twee pannetjes en het recept in huis ging het toch wel kriebelen. Dus op naar de Xenos en er nog 4 pannetjes bijgehaald. (rekening houdend met gezinsleden en eventuele gasten aan tafel) Ondertussen kom ik steeds allerlei leuke/lekkere recepten tegen die geschikt zijn om in deze pannetjes te bereiden, dus dit recept zal wel het eerste, maar zeker niet het laatste zijn wat ik met de pannetjes ga maken.

Frittata met courgette en geitenkaas (vegetarisch lunchgerecht voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 6 eieren
  • 100 ml melk
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 75 gr. belegen geitenkaas, geraspt
  • peper en zout
  • 25 gr. rucola

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de courgette in plakjes van 1 mm. Verdeel de courgetteplakjes over 4 ingevette ovenpannetjes.

Klop de eieren los met de melk. Voeg de knoflook en de kaas met peper en zout naar smaak toe. Schenk het eiermengsel over de courgette.

Bak de frittata (zonder deksel) in de voorverwarmde oven in 25 minuten goudbruin en gaar.

Bestrooi de pannetjes met de rucola en serveer ze warm of op kamertemperatuur.

Tip: Geef de Italiaanse courgette-omeletjes een pittig accent met geraspte oude geiten- of schapenkaas. (Pecorino)

(Dit gerecht kan natuurlijk ook heel goed als voorgerecht)

Bron: Boekje Ovenpannetjes van Xenos

Advertenties

4 Reacties to “Frittata met courgette en geitenkaas”

  1. De Pannenlikker juni 30, 2012 bij 10:03 pm #

    Ziet er lekker uit!

  2. brendakookt juli 1, 2012 bij 12:23 pm #

    Lijkt me lekker! (heb ze tot nu toe laten staan, maar nu wil ik ze ook!)

    • kookgekwilma juli 1, 2012 bij 12:27 pm #

      Voor de prijs hoef je het niet te laten en je kan er best veel mee. Ik denk bv aan lasagne als voorgerecht. Zelf pasta maken en op de maat van de pannetjes uitsnijden. Lijkt me geweldig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: