Limoncello Semifreddo

19 Jun

Dit recept werd door Caroline van Carolines Blog vorige maand al geroemd en geprezen. Aangezien ik Limoncello best lekker vind, werd ik er erg nieuwsgierig naar. Heb toen gelijk maar het blad Delicious (waar het recept in staat) gekocht en ben aan de slag gegaan. Het is niet moeilijk te maken, maar wel heel lekker. Ik heb er een glaasje zelfgemaakte Limoncello bij geserveerd.

Ingrediënten: voor 8-10 personen.

  •  rasp en sap van 1 (bio)citroen
  •  2 el fijne kristalsuiker
  •  80 ml Limoncello
  •  325 g lemoncurd (te koop bij o.a.Albert Heijn)
  •  250 g verse, stevige roomkaas
  •  250 g mascarpone
  •  ca. 24 lange vingers

citroensiroop:

  • 100 g fijne kristalsuiker
  • zest (flinterdunne citroenschil) van 1 (bio) citroen

Bereiden:
Meng in een schaal de citroenrasp en het citroensap met de suiker en de Limoncello.
Klop in een andere kom de lemoncurd met de roomkaas goed door elkaar.Klop de mascarpone er door.
Bekleed een cakevorm van 1 liter inhoud met plasticfolie en laat de folie royaal over de rand hangen.
Doop 8 lange vingers in het limoncellomengsel en schik ze op de bodem van de cakevorm. Verdeel hierover de helft van het roomkaasmengsel. Herhaal deze lagen en eindig met een laag lange vingers. Sla het plasticfolie erover en zet de Semifreddo 6 uur of een hele nacht in de diepvries om op te stijven.
Verwarm intussen voor de citroensiroop de suiker met 100 ml water en de zest (citroenschil) in een pannetje op matig vuur. Roer tot de suiker is opgelost en laat het 5-6 minuten licht inkoken. Schenk in een kom en laat afkoelen, de siroop wordt dan iets stroperig.
Neem de Semifreddo 30 minuten voor het serveren uit de diepvries. Snijd in dikke plakken sprenkel er wat citroensiroop over.

Bron: “Delicious” juni 2012

Recept voor 8 à 10 personen.

Advertenties

14 Reacties to “Limoncello Semifreddo”

  1. caroline brouwer juni 19, 2012 bij 9:02 pm #

    Ik krijg er gelijk weer trek in, als ik het zo op de foto zie ;-))

  2. Kelly @ Kell's Kitchen juni 19, 2012 bij 10:19 pm #

    Lekker! Ik wil ‘m ook nog eens maken!

  3. brendakookt juni 20, 2012 bij 9:36 am #

    Lijkt me lekker!
    Heb de delicious ook gekocht, staat nog op mijn to-do lijstje!

  4. Marjolein januari 5, 2013 bij 12:19 pm #

    Dit dessert met Kerst gemaakt en het was HEERLIJK!
    Zo makkelijk te bereiden en ideaal omdat het al een dag van tevoren kan.
    Het is helemaal opgegaan, 10 personen hadden wij zeker niet gered *haha*.

    Groet
    Marjolein

    • kookgekwilma januari 5, 2013 bij 1:06 pm #

      Leuk om te lezen Marjolein! Een blijvertje dus?

      Groetjes, Wilma.

      • annemiek59 januari 8, 2013 bij 1:12 pm #

        Absoluut een blijvertje!
        Denk dat deze bij meerdere dinertjes gegeten gaat worden (tot iedereen er genoeg van heeft haha)

        Groet
        Marjolein

      • kookgekwilma januari 8, 2013 bij 1:53 pm #

        🙂

  5. Treesje januari 24, 2013 bij 9:32 am #

    Heerlijk fris, ik ben een fan van lemon curd! Dat is trouwens ook te koop bij de Jumbo!

    • kookgekwilma januari 24, 2013 bij 11:02 am #

      Treesje, bedankt voor de tip! Ik kom zelf nooit bij de Jumbo, maar het is handig om te weten dat zij het ook verkopen! 🙂

  6. Els juli 28, 2016 bij 2:47 pm #

    Welke roomkaas heb je hiervoor nodig?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: