Aubergine cheesecake van Ottolenghi.

12 Jun

Caroline, van Carolines Blog, heeft dit recept onlangs op haar blog geplaatst en was er zeer enthousiast over. Dus kon ik het niet nalaten om het ook eens te maken. Ik begrijp haar enthousiasme, want het is ook erg lekker. Ik had er een Schiacciata bij gemaakt en we hebben met z’n viertjes zitten smullen.

Ingrediënten:

  •  90 ml olijfolie
  •  2 aubergines, in plakken gesneden van 1½ cm
  •  zout en zwarte peper
  •  150 g feta, in kleine blokjes gesneden
  •  150 g roomkaas
  •  60 ml slagroom
  •  3 eieren
  •  150 g kleine tomaatjes, b.v. cherrytomaatjes, doormidden gesneden
  •  2 el verse oregano, in stukjes gescheurd
  •  3/4 tl za’atar (optioneel)

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 190′ C en beleg een bakplaat met bakpapier. Leg daarop de plakjes aubergine, bestrijk ze met olijfolie en bestrooi ze met zout en versgemalen peper. Rooster ze 40 minuten in de oven tot ze zacht en goudbruin zijn. Laat afkoelen. (dit kan je van tevoren al maken).
2. Doe de feta, roomkaas, room, eieren en wat zwarte peper (geen zout, de feta is al erg zout) in een kom en klop alles goed door elkaar tot het romig en dik is.
3. Zet de oven op 150 ‘ C en smeer een springvorm van 22 cm of een vierkant bakblik van 20 cm in met olijfolie en beleg de bodem en de zijkanten met bakpapier. Verdeel de aubergines over de bodem en leg de tomaatjes er op. Doe de helft van de oregano erover. Giet dan voorzichtig het ei-kaasmengsel erover, haal hier en daar een aubergine plakje naar boven (zodat je die straks als de taart klaar is nog ziet). Verdeel de rest van de oregano erover en zet  de vorm 30 minuten in de oven.
4. Maak intussen 3/4 tl za’atar aan met 1 tl olijfolie. Haal de cheesecake uit de oven en laat even op kamertemperatuur komen voordat je de rand verwijderd. Snijd de taart in punten of in vierkanten en smeer de za’atar er over uit. Gebruik je geen za’atar doe er dan een 1 tl olijfolie over.

Bron: “The Guardian”, waarvoor Yotam Ottolenghi columns schrijft. (op deze site staan veel recepten van hem, die niet in zijn boeken staan).

Advertenties

2 Reacties to “Aubergine cheesecake van Ottolenghi.”

  1. caroline brouwer juni 13, 2012 bij 8:02 am #

    Ik krijg er zo wéér zin in!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: