Quiche met maïs en spek.

6 Jun

Dit recept heb ik al heel lang en ik weet niet meer hoe ik eraan gekomen ben. Het is zowel warm als koud te eten, kan ook goed bij een buffet.

Nodig: 

  • 5 plakjes diepvries bladerdeeg.
  • (bloem)
  • 1 ui
  • 75 gr. Magere rookspekreepjes
  • 1 klein blikje/potje maïs.
  • 6 eieren
  • 2 dl room
  • ½ dl melk
  • verse bieslook
  • 200 gr geraspte jong belegen kaas
  • zout en peper

Bereiding: 

Bekleed in ingevette quichevorm van 28 cm met ontdooid bladerdeeg, prik de bodem in en snijd de rand bij.

Verwarm de oven tot 175 C. Snipper de ui. Bak de spekjes knapperig, schep de ui erbij en bak het nog 3 min. Schep het mengsel, de uitgelekte maïs en bijna alle kaas in de vorm. Klop een luchtig mengsel van eieren, room, melk wat zout en peper en geknipte bieslook. Schenk dit over de vulling, strooi de rest van de kaas erover en bak de taart 40 min.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: