Crostata di Ricotta

1 Jun

Het recept van deze crostata komt ook van de Italiaanse kookcursus. Er kunnen diverse vullingen in, maar deze vind ik zelf erg lekker. Probeer het deeg zoveel mogelijk met koele handen te kneden of, beter nog, in de keukenmachine te maken. De hoeveelheid citroenrasp en sap kan natuurlijk naar smaak worden aangepast.

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 200 gr. bloem
  • 100 gr. boter
  • 100 gr. suiker
  • 1 ei
  • een snufje zout
  • en geraspte schil van een citroen.

Voor de vulling:

  • 400 gr. ricotta
  • 3 el slagroom
  • 1 tl citroensap
  • 3 eieren
  • 150 gr. suiker
  • en een beetje geraspte citroenschil.

Bereiding van het deeg:

Doe de bloem, zout, de zachte boter (in stukjes) in een grote kom en meng het met een vork. Vervolgens het ei en de suiker toevoegen. Kneed hiervan een deegbal en laat deze een half uur onderin de koelkast rusten. Daarna de deegbal uitrollen tot een ronde lap van ca ½ à 1 cm hoog. Leg het deeg in een ingevette taartvorm.

Bereiding van de vulling:

Klop de suiker met de eieren, voeg de ricotta en de rest van de ingrediënten erbij en meng alles goed.

Doe de vulling in de crostata en bak deze op de onderste richel in een voorverwarmde oven (200 °C) in ongeveer 30 à 40 minuten. Laat de crostata afkoelen.

Serveer met poedersuiker en vers fruit. (en eventueel slagroom)

Advertenties

5 Reacties to “Crostata di Ricotta”

  1. Annemieke Punte juni 1, 2012 bij 1:37 pm #

    Ik ben geen zoetekauw maar dit ziet er heerlijk uit!! Annemieke

    • kookgekwilma juni 1, 2012 bij 1:38 pm #

      Dank je Annemieke. Ik ben ook geen zoetekauw, maar deze is echt heerlijk!!! Gr. Wilma.

  2. caroline brouwer juni 1, 2012 bij 6:17 pm #

    Deze gaat op mijn “to-do-lijstje’, ziet er tè lekker uit!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Crostata di Ricotta – Kookgek Wilma « goodthingsfromitaly - juni 7, 2012

    […] on kookgekwilma.wordpress.com Share this:TwitterFacebookVind ik leuk:LikeWees de eerste om post te […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: