Semifreddo

17 Mei

Een aantal jaren geleden presenteerde tv kok Rudolph van Veen het programma The Taste of Life. Voor sommige afleveringen ging hij ook op reis naar het buitenland om op zoek te gaan naar authentieke recepten. Bij de aflevering waar hij naar Italië ging maakte hij deze Semifreddo. Dit is een ijstaart die weer niet al te lang in de vriezer moet staan, anders krijg je kristal vorming. Als ik de Semifreddo als dessert wil serveren, maak ik het altijd op de dag zelf, het liefst in de ochtend. Het is geen moeilijk recept, maar wel succes verzekerd!

Semifreddo

 

  • 4 eieren
  • 200 g suiker
  • 600 g slagroom
  • 1 mespuntje zout
  • 1 citroen
  • 300 g gemengd bosfruit
  • 40 g poedersuiker

Scheid de eieren. Klop de eierdooiers met de helft van de suiker au bain marie luchtig. De eiwitten met de andere helft van de suiker opkloppen en voeg een mespunt zout toe. Knijp de citroen uit boven een zeefje en meng dit met het eiwit. Klop de 350 g slagroom en meng deze met de opgeklopte eierdooiers. Snijd de helft van het rode fruit fijn en voeg dit toe. Voeg het eiwit in gedeeltes toe en meng het geheel voorzichtig. Bekleed een cakeblik met plasticfolie, giet het mengsel erin en strijk de bovenkant glad. Zet het cakeblik in de vriezer, circa een halve dag, tot het geheel bevroren is. Snijd de zijkanten los en stort de bevroren Semifreddo op een bord of schaal. Klop de overige slagroom met 20 g poedersuiker op. Spuit de slagroom bovenop de Semifreddo, garneer met het overige rode fruit en bestrooi met poedersuiker.

Bron: Dit recept komt uit de aflevering over Florence van het programma The Taste of Life Travel.

Advertenties

6 Reacties to “Semifreddo”

  1. I am Cooking with Love mei 17, 2012 bij 12:02 pm #

    Lekker weer. En mooie foto!!

  2. Pauline mei 17, 2012 bij 12:04 pm #

    Lekker Wilma, ik ben er dol op! Fijne Hemelvaart. Liefs Pauline

  3. kookgekwilma mei 17, 2012 bij 12:04 pm #

    Dank je!

  4. kookgekwilma mei 17, 2012 bij 12:05 pm #

    Dank je Pauline! Jij ook een fijne dag! X

  5. Leonie mei 17, 2012 bij 5:11 pm #

    Het water loopt weer de mond uit. En hij is ook heel erg lekker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: