Melanzane di Parmigiana.

9 Mei

Het gebeurt maar zelden dat er hier aardappels, groenten en vlees op tafel staan. De Italiaanse keuken heeft hier nou eenmaal de voorkeur…… Toch betekend dat niet dat wij alleen maar pasta of pizza eten. De Italiaanse keuken is zo veelzijdig! Wat wij hier allemaal erg lekker vinden is Melanzane di Parmigiana. Ieder Italiaans kookboek heeft weer zijn eigen variant op dat recept. Dit is het recept zoals ik het maak, een beetje de gulden middenweg.

Melanzanediparmigiana

Melanzane di Parmigiana (voor ca. 4 personen)

  • 3 aubergines
  • 2 blikken tomatenblokjes à 400 gram.
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 bolletjes mozzarella
  • Parmezaanse kaas
  • 2 eieren, losgeklopt
  • olijfolie
  • wat blaadjes basilicum
  • peper en zout
  • suiker.

Was de aubergines en snijd ze in plakjes. Doe ze in een vergiet en bestrooi ze met zout. Laat ca 30 minuten uitlekken. Spoel de aubergines af en dep ze met keukenpapier droog. Bak de plakjes aubergine aan beide kanten in een grilplan.

Verwarm wat olijfolie in een andere pan. Pel de teentjes knoflook,. Pers ze boven de olijfolie uit. Voeg direct de blikken tomatenblokjes toe. Breng op smaak met een schepje suiker, peper en zout. Pureer de blokjes met een staafmixer tot een bijna gladde saus. Snijd wat blaadjes basilicum in reepjes en voeg deze bij de tomatensaus.

Snijd de mozzarella in kleine blokjes. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in. Schep vervolgens wat tomatensaus over de bodem van de schaal. Leg hierop dakpansgewijs wat plakken aubergine. Hierop weer wat tomatensaus, twee eetlepels ei, wat Parmezaanse kaas en wat mozzarella blokjes. Herhaal dit steeds en eindig met een laag tomatensaus met daarop de  Parmezaanse kaas en mozzarella blokjes. Zet de schotel 30 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer dit met een lekkere frisse salade en wat brood.

Advertenties

9 Reacties to “Melanzane di Parmigiana.”

  1. Carolines Blog mei 9, 2012 bij 10:53 am #

    Dit vind ik nou ook zo lekker! Moet het binnenkort ook maar weer eens op tafel zetten Wij eten ook zelden of nooit aardappels, vlees en groente. Ik houd niet echt van de Hollandse pot! Ben op het moment helemaal dol op de recepten van Ottolenghi. groetjes, Caroline

  2. kookgekwilma mei 9, 2012 bij 10:59 am #

    Mijn oudste is vegetarisch, dus dit is een gerecht wat wij allemaal kunnen eten. Ik heb nog meer van dit soort recepten. Zal ze wel weer eens maken. (voor een foto)

  3. Els@Eetlustblog mei 9, 2012 bij 11:12 am #

    Mjamjammjam, lekker Wilma! Ik vind aubergines heerlijk, moet dit binnenkort ook maar weer eens maken, is lang geleden.

  4. 'Es' (@EsFactory) mei 10, 2012 bij 8:59 am #

    Hier wel regelmatig Hollandse pot. Ik denk dat het mijn eigen schuld is. Ik heb dochterlief te veel voorgeschoteld en ze is het nu beu.
    😉
    Ziet er lekker uit Wilma!

  5. Paul Oosten mei 25, 2012 bij 7:06 pm #

    Ik ga een flinke schaal maken voor de aanstaande Foodblogger’s Picknick. Kom je ook?

    • kookgekwilma mei 25, 2012 bij 7:34 pm #

      Hoi Paul, helaas kan ik dat weekend niet. Volgende keer beter. En succes met de Melanzane!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Zucchini alla Parmigiana « kookgek wilma - februari 2, 2013

    […] heb hier al eens het recept geplaatst van Melanzane di Parmigiana en dit gerecht is een variant daarop. Volgens de beschrijving in het boek is dit gerecht door de […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: