Amandelbiscuitjes- Cantuccini

7 Mei

Dat Italianen ook liefhebbers zijn van zoetigheid is algemeen bekend. In het boek La Dolce Vita van Ursula Ferrigno staan tal van zoete lekkernijen. Deze koekjes zijn erg makkelijk te maken en smaken lekker bij de koffie of, zoals de Italianen doen, doop ze na de maaltijd in de Vin Santo!

Cantuccini

Amandelbiscuitjes- Cantuccini

Nodig:

  • 280 gr bloem
  • 140 gr suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 1 el vanille-essence
  • 115 gr hele blanke amandelen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier of vet de bakplaat in.

Doe de bloem, de suiker, het bakpoeder, de eieren, de eidooier en de vanille-essence in een kom en meng grondig.

Voeg de amandelen toe en kneed ze gelijkmatig door het deeg. Verdeel het deeg in 4 stukken, vorm elk stuk tot een rolletjes en druk dat plat tot de vorm van een platte sigaar. Leg de koeken op de bakplaat en snijd ze elk in 10 stukjes. Leg de Cantuccini plat en bak ze 20 minuten. Draai ze daarna om en bak ze nog eens 10 minuten. Leg ze op een rooster en laat ze afkoelen.

Advertenties

2 Reacties to “Amandelbiscuitjes- Cantuccini”

  1. Paul Oosten mei 25, 2012 bij 7:09 pm #

    Mijn favoriet koekje bij de cappuccino ’s morgens. Heb ik ook al eens trachten te maken:
    http://www.family-oosten.com/blog/2012/03/15/cantuccini/

    • kookgekwilma mei 25, 2012 bij 7:40 pm #

      Grappig. Lijkt me toch weer iets anders dan “mijn” recept, maar waar het om gaat is dat de smaak goed is. Die van mij hebben de volgende dag nauwelijks gehaald! Groetjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: