Bevroren aardbeientaart

6 Mei

Bevrorenaardbeientaart

Dit recept komt uit het blad Villa d’Arte en trok direct mijn aandacht. Het is een frisse, romige ijstaart. Eigenlijk heel makkelijk te maken. Omdat wij maar met z’n viertjes zijn, heb ik zelf de hoeveelheden gehalveerd en dat was precies genoeg voor ons. Ik zal het komende zomer nog wel vaker maken.

Bevroren aardbeientaart (voor 10-12 personen)

Ingrediënten :

  • 150 gr gewone zoete biscuitjes
  • 50 gr geraspte kokos
  • 1½ tl kaneelpoeder
  • 100 gr boter, gesmolten

Vulling:

  • 2 eiwitten, op kamertemperatuur
  • 250 gr suiker
  • 250 gr rijpe aardbeien, zonder kroontjes, in plakjes.
  • 1 el citroensap
  • 1 tl vanille-extract

Bekleed een springvorm van 26-28 cm doorsnee met bakpapier. Maak eerst de bodem. Verkruimel de biscuitjes. Doe de kruimels in een middelgrote kom en meng  de kokos, kaneel en gesmolten boter er goed doorheen. Druk het mengsel stevig uit op de bodem van de springvorm. Het hoeft geen dikke laag te zijn, zolang de bodem maar bedekt is. Zet de springvorm in de koelkast terwijl je de vulling maakt. Doe de eiwitten, suiker, gesneden aardbeien, het citroensap en de vanille in een droge, vetvrije kom. Klop 6-8 minuten met een elektrische mixer op hoge snelheid to het een dik en luchtig mengsel is en de suiker is opgelost. Je kunt testen of het klaar is door een beetje tussen je vingers te wrijven. Wanneer je geen suikerkorrels meer voelt is het klaar, klop anders nog even door.

Schep de vulling op de afgekoelde bodem, strijk de bovenkant mooi glad, doe er een stuk bakpapier overheen en zet de taart minstens 4 uur in de vriezer. Snijd de taart in punten met een mes dat je even in heet water hebt gedompeld. Garneer het met verse aardbeien of frambozen.

Advertenties

7 Reacties to “Bevroren aardbeientaart”

  1. Carolines Blog mei 6, 2012 bij 8:05 pm #

    Bedankt voor je inzending. Ik had het recept ook al uitgescheurd! Ik ga het zeker een keer proberen! groeten, Caroline

    • kookgekwilma mei 6, 2012 bij 8:08 pm #

      Het is echt heel lekker! Ben zelf niet zo dol op aardbeien, vind ze snel te zoet, maar dit…… 🙂

  2. Solama mei 6, 2012 bij 8:43 pm #

    Wat geraspte kokos door de bodem is echt een goed idee! Die houd ik in me achterhoofd…..

  3. Blondie mei 9, 2012 bij 10:31 pm #

    Jeetje dat ziet er lekker uit zeg!

  4. Leonie juli 14, 2012 bij 2:53 pm #

    Staat in de vriezer!!!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ideeën voor kerst: Desserts « kookgek wilma - december 9, 2012

    […] Linksboven: Bevroren aardbeientaart. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: