Pasta con broccoli

4 jan

Vandaag weer eens een pasta gerecht. Ik kwam dit recept tegen in ‘Italië, cultuur en keuken’. Het is niet bewerkelijk, maar wel heel smaakvol.

pasta con broccoli

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gr broccoliroosjes
  • zout
  • 1 rode Spaanse peper
  • 4 ansjovisfilets
  • 100 ml olijfolie
  • 4 tenen knoflook
  • 25 gr pijnboompitten
  • 1 blik tomatenstukjes à 400 gr
  • versgemalen peper
  • 300 gr pasta
  • 60 gr pecorino, geraspt

Blancheer de broccoliroosjes 3 minuten in een pan met licht gezouten water. Schep ze uit de pan en laat ze goed uitlekken. Bewaar het kookwater. Snijd de Spaanse peper overlangs doormidden, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn. Spoel de ansjovisfilets af onder de koude kraan en snijd ze fijn. Verhit de olijfolie in een diepe koekenpan en bak hierin Spaanse peper, ansjovis, knoflook en pijnboompitten enkele minuten op matig vuur. Voeg de tomaten en wat zout en peper toe en laat alles 15 minuten zachtjes sudderen. Breng intussen het kookwater van de broccoli aan de kook, voeg de pasta toe en kook deze al dente. Giet hem af en doe hem druipnat bij de tomatensaus. Voeg de broccoliroosjes en 2 eetlepels pecorino toe en schep alles om. Warm het gerecht afgedekt nog enkele minuten door op laag vuur. Strooi de resterende kaas erover.

Bron: Italië, cultuur en keuken.

About these ads

2 Reacties to “Pasta con broccoli”

  1. Life is sweet januari 4, 2013 at 12:43 pm #

    Ziet er idd heel lekker uit :–)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 188 andere volgers

%d bloggers like this: