Fusilli tricolore met kip en roomsaus

20 nov

Jaren geleden stond dit recept achterop een pak pasta van Honig. Van sommige ingrediënten heb ik de hoeveelheid aangepast. Voor 4 grote eters kan je makkelijk 500 gr pasta koken, het is zo lekker, dat het zeker op komt. Let er wel op dat je bij het maken van de mix niet de aanwijzingen op het doosje volgt, maar de hoeveelheden zoals hieronder beschreven.

Nodig voor 4 personen:

  • 350-500 gr Fusilli Tricolore
  • 1 pakje Honig Mix voor Tagliatelle Roomsaus
  • 1 1/2 dl koud water
  • 2 1/2 dl melk
  • 125 gr mager gerookt spek in blokjes
  • 300 gr kipfilet in blokjes
  • 1 bakje champignons in dikke plakjes
  • 1 flesje kookroom
  • vers gemalen peper
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels fijngehakte krulpeterselie

Bereiding:

Kook de fusilli zonder zout toe te voegen. Meng de mix met 1½ dl koud water en 2½ dl koude melk.

Bak de spekblokjes uit in wat boter of olie en bak dan de kipfilet lichtbruin. Voeg de champignons toe en bak even mee.Voeg de mix toe en breng dit al roerend aan de kook en laat de saus 5 minuten zachtjes koken.

Roer de kookroom door de saus en laat de saus weer warm worden. Schep de saus door de fusilli. Bestrooi royaal met peper, Parmezaanse kaas en krulpeterselie

Tip: Niet iedereen heeft een kruidentuintje, maar wil je toch verse kruiden gebruiken ipv gedroogde uit een pot, kijk dan eens in de diepvries bij de supermarkt. Daar vind je zakjes of potjes met gevriesdroogde kruiden in allerlei soorten. Of koop verse kruiden en vries het restant in.

Eén reactie to “Fusilli tricolore met kip en roomsaus”

  1. marita maart 12, 2014 bij 6:22 pm #

    heerlijk!

Plaats een reactie